Turku Design Now!

Design blog from the other side.

Turku Design Festival tulee taas!

"Toukokuussa neljättä kertaa järjestettävän Turku Design Festivalin ohjelmassa nähdään tapahtumia lähes kolmeltakymmeneltä järjestäjältä. 14.-20.5.2014 järjestettävällä festivaalilla on luvassa aiempaa enemmän koko viikon avoinna olevia näyttelyitä ja pop up -kauppoja sekä mielenkiintoisia koulutuksia.

Festivaalin avajaisia vietetään keskiviikkona 14.5. PechaKucha-illan merkeissä. Ensimmäisestä päivästä lähtien avoinna ovat esimerkiksi myös jo perinteiset Turun AMK:n ja Yrkeshögskolan Novian muotoilun lopputyönäyttelyt sekä pop up –kaupat Plækältä ja BEdesignilta ja Saana ja Ollilta. Koko festivaaliviikoksi ohjelmaa järjestävät myös Kaskenmäen yritykset DESIGN on KASKENMÄKI -tapahtumassa, Turku Design Now! –ryhmä sekä osuuskunta Kulttuuritekoja.

Tuttuun tapaan myös Kontti aukeaa Vähätorille viikon ajaksi esittelemään festivaalin uutta järjestäjätahoa, Uuden muotoilun yhdistystä. Uuden järjestäjän myötä ohjelmassa nähdään tänä vuonna myös muotoilijoille suunnattuja koulutuksia sekä Turun mittakaavassa suuret designalan markkinat Logomossa lauantaina 17.5. Uuden muotoilun yhdistyksen myötä festivaali tekee entistä enemmän yhteistyötä myös muiden tahojen kanssa

Turku Design Festivalia järjestää Uuden muotoilun yhdistys ry – Föreningen för ny design rf. Uuden muotoilun yhdistys on syksyllä 2013 perustettu, muotoilijoiden ylläpitämä yhdistys, jonka tavoitteena on lisätä Turun alueen muotoilutoimijoiden yhteistyötä ja kasvattaa tunnettuutta niin valtakunnallisesti kuin kansainvälisestikin. 

Tapahtumaa ovat tukemassa Turun kaupungin kulttuurilautakunta, Taiteen edistämiskeskuksen Lounais-Suomen toimipiste sekä Svenska Kulturfonden."

Turku Design Now! -kaupan festivaaliohjelma:

Ke 14.5. klo 11-18 // Klo Designin Dani Aavisella on pitkään ollut ajatus uudenlaisesta Fiilisparturi-konseptista, jossa aikaa varaamatta voisi tulla hiustenleikkuuseen, ja josta asiakas voisi maksaa fiiliksen mukaan. Dani ei ole itse koulutettu parturi, mutta on lähes parinkymmenen vuoden ajan harrastellut hiustenleikkuuta. Nyt Dani laittaa Salongin pystyyn yhdeksi päiväksi Turku Design Now! -kaupalla. Tule rohkeasti niin vedetään fiiliksellä tukka uuteen jakaukseen! Palvelulla ei ole takuuta. Maksu fiiliksen mukaan!

To 15.5. ja Pe 16.5. klo 12-18 // Turku Design Now! -kaupalla apua sisustuksen ongelmiin antaa sisustamisen ammattilainen Päivi Kaivola klo 12-18. Tuo mukanasi pieni sisustuspulma, saat ilmaiset vinkit suunnittelijalta.

La 17.5. klo 11-16 // Turun Piirustusseuran ammattitaiteilijat piirtävät muotokuvia kaikista kiinnostuneista. Suuren suosion saanut tempaus tällä kertaa Turku Design Now -kaupalla Fortunassa!

La 17.5. klo 11-17 // Uuden Muotoilun Kevätmarket LOGOMOSSA! Mukana Turku Design Now! -ryhmän yrityksiä!

Su 18.5. kauppa SULJETTU.

Ma 19.5. ja Ti 20.5. klo 11-18 // Perenna-päivät. Putkiremontin yhteydessä pihaltamme myllättiin kaikki kauniit istutukset. Olisiko sinulla perenna, joka kaipaisi jakamista tai joku muu lempikasvisi, jonka haluaisit kauppaamme somistamaan ja ihastuttamaan? Maaperä on suhteellisen hiekkainen, joten vaatimattomat kivikasvit ainakin pärjäävät. Nimikoimme kasvit hauskoilla kylteillä niiden tuojien mukaan. Kasvit voit halutessasi tuoda jo aiemmin, mikäli et istutustalkoisiin itse ehdi.

Täältä pääset tutustumaan koko festivaalin ohjelmaan!

Tervetuloa!

Kommentit on pois päältä.